Language Deutsch

Omgeving

Domburg is al 150 jaar een gezellige familiebadplaats die het hele jaar door bezoekers trekt. Allereerst ligt aan de voet van restaurant Het Badpaviljoen het mooiste en schoonste strand van Nederland.

In het centrum van Domburg vindt u diverse winkels en terrassen die het gehele jaar geopend zijn waardoor het altijd gezellig druk is. Door de diversiteit in hotel accommodatie en het aantal hotels heeft u volop keuze om in Domburg meerdere dagen te verblijven. Tevens zijn er volop appartementen te huur en diverse bed & breakfast aanbieders.

Natuurliefhebbers kunnen wandelen en fietsen in de Manteling, een prachtig bos dat wordt gekenmerkt door statige buitenplaatsen met schitterende tuinen.

Richting Westkapelle direct aan de kust ligt De Domburgsche Golf Club, één van de oudste en mooiste golfbanen van Nederland.

Tot slot zijn er in Domburg veel sporen te vinden van het verleden als kunstenaarskolonie.

Piet Mondriaan, Jan en Charly Toorop, Marinus Zwart en Mies Elout-Drabbe schilderden in ‘het bijzonder Zeeuwse licht’ van Domburg. Begin twintigste eeuw exposeerden zij op de plaats waar nu het Marie Tak van Poortvliet Museum staat.

 
Deutsch