Language Deutsch

Historie

Het Badpaviljoen in Domburg dat in 1889 opende heeft een rijke historie.

Het uitbundige ontwerp van architect J.J. van Nieukerken paste uitstekend bij de gasten die in die jaren genoten van de gezonde zeelucht in Domburg.

Niet alleen de bloeiende kunstenaarskring was in Domburg te vinden ook de rijke Zeeuwse adel, Russische vorsten en Duitse prinsessen kwamen in die tijd naar deze mondaine badplaats.

De Europese adel kwam ook naar Domburg voor Dr. Metzger.

De bekende Dr. Metzger behandelde vele kuur-toeristen met zijn beroemde ‘duimen’. Hij wordt gezien als de grondlegger van de huidige fysiotherapie.

Midden jaren ’90 kocht projectontwikkelaar Van Garderen en Dekker uit Goes het inmiddels vervallen en gesloten hotel. Eerst leek volledige sloop de enige mogelijkheid.

Gelukkig is een groot deel van het oude badpaviljoen bewaard gebleven en volledig gerestaureerd. Op zeer smaakvolle wijze is het nieuwbouwgedeelte tegen het gerestaureerde gedeelte aangebouwd. Hiermee heeft het Badpaviljoen de glorie en allure van de vorige eeuw teruggekregen.

In maart 2008 opende de deuren van Restaurant Het Badpaviljoen, waardoor deze bijzondere plek weer toegankelijk werd voor iedereen.

 
Deutsch